‘MENS’ Amsterdam Light Festival

Kunstenaar Bruno Filho presenteert in samenwerking met lichtontwerper Isabel Nielen voor het Amsterdam Light Festival (ALF) het werk MENS / HUMAN tijdens de Illuminade.

Voor Bruno is natuur niet iets wat zich buiten ons bevind, nee ons lichaam zelf is natuur, alleen wij zien dat niet. Bruno is een kunstenaar die graag dingen maakt zijn werken ontstaan tijdens het associatieve maakproces. Hierdoor ontstaan intrigerende beelden die realiteit, fantasie en surrealisme samenvoegen. Dit mensbeeld is letterlijk draad-voor-draad ontstaan en gegroeid naar een wereldbeeld in de mens. Terwijl de Spin toekijkt, de ultieme outsider of toch niet? Wat is onze plaats in de natuur?

Het licht is ook letterlijk draad voor draad ontstaan, we hebben het ledlicht meegevlochten in de ruim 200 bladeren. Alsof de lampjes mee zijn gegroeid. In de sokkel zitten extra lampen om de mens zelf aan te lichten. De Spin heeft lichtgevende ogen, en zijn poten hebben een accent.

MENS  kunstenaar Bruno Filho & lichtontwerp Isabel Nielen
techteam: Roel Biemold, Tom Haaima en Bart Stuart.

Met dank aan Cordaan, ALF en Outsider Art Galery. Mens is te zien tijdens de Illuminade voor de Outsider Art Galery achter de Hermitage van 15 dec tot en met 8 januari 2017.

human-mens-bruno-alf-illuminade-detail

human-bruno-filho-isabel-nielen-illuminade-alf-02

 

Commentaar is gesloten.