Zenith work in progress 2022-2024

Zenith, work in progress was te zien op het O-festival 2022 in Rotterdam.

Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam? Regisseur Tom Jaspers onderzoekt de relatie die we hebben met ons lichaam en geeft dit vorm in muziektheater met nieuw geschreven teksten en muziek. De teksten zijn gebaseerd op intensieve gesprekken met o.a. Toby Chosta die een transformatie van vrouw tot man heeft ondergaan.  Zenith wordt gespeeld door Jorien Zeevaart. Het lichaam en de stem van de performer krijgen de ruimte om buiten de gebaande paden van toneel en opera te treden. Een persoonlijk en intiem stuk waarin het publiek om een vierkante zwarte spiegelvloer zit.

Lichtontwerp

Het licht speelt mee met de solo performer en heeft een eigen rol. Samen vertellen ze het verhaal vol associaties, tekst en zang. De positie van de spots komt zeer nauw daar het publiek dicht rondom de spiegelvloer zit. Het bleek een hele uitdaging om het publiek niet te verblinden met de reflectie’s vanuit de vloer.

 

Team

Concept | tekst | regie: Tom Jaspers zang
Spel en zang: Jorien Zeevaart
Interviews tekstbijdragen: Toby Chlosta
Kostuum: Caterina Pavan
Licht: Isabel Nielen
Geluid compositie: Yannick Wandel
met dank aan: O. Festival & Fonds Podiumkunsten

 

Avondvullende voorstelling in 2024 in premiere

Zenith, work in progess, is gepresenteerd (20 minuten) op het O festival in Rotterdam in 2022. Najaar 2023 wordt het project verder uitgewerkt naar een avondvullende voorstelling. Zenith zal in voorjaar 2024 in premiere gaan.

 

Commentaar is gesloten.