(Non)Corpus: God door Genetic Choir

De stem als verbindend element

Op 22 en 28 december 2019 ging (Non)Corpus: God in premiere in de Dominicuskerk in Amsterdam. Een bijzonder project waarin onderzocht wordt of de stem als verbindende factor tussen verschillende levensovertuigingen zou kunnen dienen. Na een half jaar onderzoek en samenwerking van het Genetic Choir met Pakhuis de Zwijger, de Fatih Moskee, de Blauwe Moskee en de gemeenschap van de Dominicuskerk, was het zover.

Klank en licht

(Non)Corpus: God is een onderdompelende ervaring van klank en licht. Het publiek wordt hierbij actief meegenomen en kan kiezen voor een andere ‘route’ door het concert. Bevlogen sprekers geven een inleiding vanuit hun achtergrond over de ‘beste’ manier van luisteren. Speciale gasten zijn de impro-jazz musicus Ab Baar

Wanneer raakt de stem iets aan waar we geen woorden voor hebben? Hoe wordt dit bijvoorbeeld ervaren door een gelovige moslim, een gelovige christen of door een niet-gelovige muziekliefhebber?

Licht versterkt het samen luisteren

Het licht vervult bij dit project een andere rol dan doorgaans. Een concert waarbij gezamenlijk luisteren centraal staat en het kijken ontmoedigd wordt. Het licht volgt niet de actie maar creëert een eigen sfeer. Bij aanvang krijgen de bezoekers een eigen lamp mee wat die ze kunnen dragen of neerzetten op de grond. De belichting blijft vrij donker. Met minder licht in onze ogen gaan onze andere zintuigen harder aan het werk. In dit geval wordt met de lichtbeelden de bezoeker verleidt om de oren verder te openen en het kijken los te laten.

Credits
Artistieke leiding en zang: Thomas Johannsen
Artistiek team: Thomas Johannsen, Jeannette Huizinga, Yankı Bıçakçı Zangers Genetic Choir: Annelie Koning, Chandana Sarma, Irene Rametta, Jeannette Huizinga, Marjolijn Roeleveld, Miyuki Inoue, Moira Mirck, Rutger de Groot, Yankı Bıçakçı, Yinske Silva
Saxofoon, klarinet, shakuhachi: Ab Baars
Gastzanger: Ilyas Nadjafi
Sprekers/Inleidingen: Mehmet Yamali, Sander van Maas, Floris Schuiling, Erik Heijerman, Juut Meijer, Eva Martens
Licht: Theatermachine, Isabel Nielen
Trailers: Jane Bergkotte, Peter Franken
Grafisch ontwerp: Antenna-men
Affichebeeld: Greg Lecoeur
Fotografie: Rene Castelijn

Commentaar is gesloten.