Crossing Time Nationaal Monument Kamp Vught

Crossing Time is een audiovisuele installatie in de buitenruimte van Nationaal Monument Kamp Vught.  Een samenwerking tussen de Beeldjutters en de Theatermachine, waarin videoprojecties, licht en audio samensmelten.

Foto zwart wit: Jan van de Ven

 

Beeldjutters Julian van Buul en Vincent Vriens. Theatermachine Isabel Nielen

Crossing Time nodigt uit om na te denken en parallellen te trekken tussen heden en verleden. Je wordt verleid om de ratio los te laten en terug te keren naar het gevoel, naar de emotie, op zoek naar de kern van het onzegbare en ondenkbare.

In een tijd waarin we allemaal gebombardeerd worden met prikkels, en de wereld maar doordraait geeft Crossing Time een ander perspectief dan we doorgaans gewend zijn. De beelden vertragen de tijd, vooruit of achteruit. Als bezoeker word je onderdeel van de installatie en ondergedompeld in de beelden. 

 

De Kunst van Vrijheid

Het project valt onder ‘De Kunst van Vrijheid’ waarbij in de hele provincie Brabant vanaf maart tijdelijk iconische kunstwerken te bewonderen zijn. Vooral op locaties die belangrijk waren tijdens de oorlog en bevrijding. Het zijn indringende en confronterende kunstwerken die leiden tot bezinning en reflectie en een brug slaan naar het heden. De komende maanden, in het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert, kan iedereen een ‘ontdekkingsreis’ door Brabant maken langs deze kunstinstallaties, om het einde van de oorlog te vieren en te herdenken, ieder op zijn eigen persoonlijke manier. 

tickets

Voor meer informatie en tickets kun je terecht bij Brabant Remembers of Nationaal Museum Kamp Vught.

Commentaar is gesloten.