Ana Morphè Amsterdam Light Festival

Ana Morphè is een project waarin laser wordt gebruikt in een poëtische en magische manier, met licht, water, en rondvaartboten in de hoofdrol. De lichtbeelden zijn  geïnspireerd op de belangrijke rol van water in ons bestaan en de bijzondere moleculaire eigenschappen van water.

Ik wilde graag een werk maken waar je dwars doorheen kunt varen. Waarin je overal het licht ziet en voelt. De 6 RGB lasers vormen samen een voortdurend veranderend cyclisch patroon.  foto: Janus van den Eijnden

Ik ben gefascineerd door de rol van water in Amsterdam, zowel op macro- en microniveau. Het bracht welvaart en commercie. Als we door onze grachten varen kijken we naar de gebouwen en de bruggen, we kijken nooit naar het water. We beseffen niet dat al het water in Amsterdam zoet water is, we peddelen en spelen erin. Het is moeilijk voor te stellen dat zoetwater een schaars goed is op deze wereld. Water, zo gewoon dat je waarschijnlijk nooit denkt over hoe uniek het is en hoe essentieel voor ons leven.

ana-morphe-amsterdam-light-festival-copyright-janus-van-den-eijnden-7

Op micro niveau is water  een zeer bijzondere materie; water komt van nature op aarde in alle drie de fysische toestanden  voor, gas, vloeistof en vast en het is altijd in beweging tussen deze fases. De organische lichtbeelden zijn geïnspireerd op de watercyclus en de moleculaire (H2O) materie overgangen.

Dit werk is mede tot stand gekomen dankzij de bijzondere support van DTL Laser. Zij staan open voor bijzondere projecten waarin laser op andere manieren wordt ingezet.

Met dank aan:
DTL laser
Aukes Theatertechniek
Technisch Team ALF
Amsterdam Light Festival 

 

 

 

 

Commentaar is gesloten.