iLo Instituut Lichtontwerpen

ilo-logo-met-tekst kopieSinds 2007 ben ik betrokken als artistiek coördinator en coach bij het Instituut lichtontwerpen (iLo). Het iLo is in 2007 opgericht door lichtontwerper Henk van der Geest omdat er in Nederland geen opleiding voor lichtontwerpen is.

Het iLo wil de kwaliteit van het vak lichtontwerpen stimuleren. Bij alle activiteiten die het iLo onderneemt staat open kennisuitwisseling centraal. Dit doen we door het bieden van individuele coachingstrajecten of onderzoeks trajecten voor (licht)ontwerpers en kunstenaars. Ook organiseren we workshops , debat en expert-gesprekken.

 

Het iLo heeft van 2013 t/m 2015 ook activiteiten in het buitenland ondernomen. Met een Europese subsidie via Lifelong learning Programme hebben we de  “The European Lighting School” opgezet.  Dat is een samenwerkingsverband met COSDAT Institute of Lighting Design uit Praag en Antena in Slowakije. Doel was om internationale workshops en trainingen te organiseren. In Oost Europa en met name in Tjechie en Slowakije zijn geen opleidings mogelijkheden voor lichtontwerpers. Tevens is bij dit project een website ontwikkeld voor online learning.

Als je meer wilt weten over het iLo kijk dan op de website van Instituut Lichtontwerpen.

Het iLo is geen commercieel bedrijf maar een Stichting iedereen die meewerkt aan het iLo doet dit grotendeels als vrijwilliger. Het iLo bestaat uit : Henk van der Geest, Isabel Nielen, Wijnand van der Horst, Bastiaan Schoof en Maarten Warmerdam